Loading Events

« All Events

Cultuurkoepel Heiloo – Gershwin Celebration with Izaline Calister

March 27, 2022 @ 13:00

Ze werden in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, een 18 man en vrouw sterke bigband. Henk Meutgeert is bandleider, Peter Beets speelt op de vleugel.

De rode draad in dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin. Deze dienen als springplank voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht. In deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld. De bigband staat garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing.

Zangeres Izaline Calister
Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspectakel. Haar stem en interpretaties vinden een meer dan uitstekende voedingsbodem in de orkestraties van Meutgeert en de uitdagende begeleidingen van Beets. Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek, naar onstuimige overvloed en blijdschap.

Recensie
De stukken van Gershwin krijgen een vorstelijke, maar ook degelijke behandeling met mooie tempowisselingen en klinkende improvisaties. Als pianist staat Peter Beets op eenzame hoogte, als begeleider en solist. Hij heeft een prachtige touche en weet de essentie van de melodie exact te raken. – Jazzflits, Sjoerd van Aelst

Organizer

Venue organisation

Venue

Cultuurkoepel Heiloo
Kennemerstraatweg 464
Heiloo, Noord-Holland 1851 NG Netherlands
+ Google Map
View Venue Website