Jurriaanse Zaal, De Doelen, Rotterdam i.s.m. Jazz International

More info

Big band jazz in z’n originele vorm! Swingend, groovy, modern en eigentijds.

De fenomenale pianist Peter Beets en de gerenommeerde componist/arrangeur Henk Meutgeert bekronen hun jarenlange samenwerking door een nieuwe generatie jonge jazzmusici op sleeptouw te nemen in een gloednieuw orkest: het Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Dit toporkest speelt originele bigband composities en arrangementen van Henk Meutgeert met als resultaat: big band jazz in z’n originele vorm! Swingend, groovy, modern en eigentijds, maar geworteld in de jazzhistorie en zelfs met invloeden uit klassieke muziek.

Het programma dat deze avond in De Doelen te horen is bestaat geheel uit de muziek van Charlie Parker, de meest spraakmakende altsaxofonist van zijn tijd. Op verzoek van Jazz International Rotterdam krijgt de Rotterdamse altsaxofonist Jasper van Damme een speciale rol: aan hem de eer om de prachtige thema’s van ‘Bird’ (Parker’s bijnaam) te vertolken. Geen gemakkelijke taak, maar zeker wel één die op het lijf geschreven staat van deze rijzende ster in de Nederlandse jazzscene.

Daarnaast klinkt virtuoos pianospel van Peter Beets, een musicus die elk concert wederom laat zien waarom hij wereldwijd wordt gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Het orkest wordt geleid door Henk Meutgeert. Zijn staat van dienst voor de Nederlands jazz is indrukwekkend. Zo werkte hij onder meer als artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarmee hij ook een Edison in de wacht sleepte. Van oorsprong is hij (ook) pianist, hij maakte onder meer deel uit van het kwartet van Herman Schoonderwalt en The Skymasters.

Playlist: Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra – Live at the Concertgebouw
Recorded at Concertgebouw Amsterdam, April 22, 2019

Credits: Henk Meutgeert bandleider dirigent componist arrangeur | Peter Beets piano inspirator | Wouter Kuhn drums | Tijs Klaasen bas | Jasper van Damme saxofoon | Maarten Hogenhuis saxofoon | Mo van der Does saxofoon | Fernando Sanchez Bouzon saxofoon | Floriaan Wempe saxofoon | Rik van den Bergh saxofoon | Jos van den Heuvel trombone | Pablo Martinez trombone | Alba Pujals trombone | Bart van Gorp trombone | Libbe Oosterman trompet | Rodolfo Neves trompet | Gidon Nunes Vaz trompet| Ellister van der Molen trompet | Abriel Ferreira trompet

Categories: History