Zondag 22 december 2019, 20:30 uur

Bimhuis Amsterdam

Met Marjorie Barnes, zang

Meer info en tickets

Kerst met een Amerikaans tintje met jazzdiva Marjorie Barnes, geboren en getogen in New York, en het 18-koppige New Jazz Orchestra.

Marjorie Barnes

Kerst in de grote stad: zangeres Marjorie Barnes kan als geen ander dit overweldigende gevoel overbrengen. Ze groeide op in New York en woonde achtereenvolgens in Londen, Parijs en Wenen, voordat ze zich in Nederland vestigde. Ze zong op Broadway, in grote producties als Hair en Dreamgirls, maakte deel uit van de groep The Fifth Dimension en werkte samen met legendes als Frank Sinatra, Lena Horne en Sammy Davis Junior. In Nederland trad ze op met onder meer het Metropole Orkest en maakte ze het album Tenderly als eerbetoon aan haar grote voorbeeld Sarah Vaughan.

The New Jazz Orchestra werd opgericht door jazzmaestro Henk Meutgeert en wereldpianist Peter Beets. Henk Meutgeert staat bekend als een dynamische bandleider en energieke arrangeur, en Peter Beets als een pianist die met zijn geraffineerde swing een heel orkest ‘meeneemt’. Hun jarenlange samenwerking is zeer vruchtbaar gebleken. Dat uitte zich in 2010 toen zij samen een Edison kregen voor Blues for the Date. Dit album, dat in het BIMHUIS werd opgenomen met het Jazz Orchestra of The Concertgebouw, bevat uitsluitend composities van Beets en werd samengesteld, gedirigeerd en gearrangeerd door Meutgeert. Het album werd uitgeroepen tot een van de vijf beste ‘large ensemble albums’ van 2010 door All About Jazz.

Playlist: Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra- Live at Bimhuis
Recorded at Bimhuis Amsterdam, 15 oktober 2018
Categories: History

0 Comments

Leave a Reply