Zaterdag 16 november 2019, 20:15 uur

De Speeldoos, Baarn

UITVERKOCHT: 10 jaar Vorstelijke Jazz Avond

Twee topmusici, Peter Beets en Henk Meutgeert, troffen elkaar in 2010. Deze ontmoeting resulteerde in een Jazz Edison Award voor het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu een nieuw orkest, met veel respect voor de grote jazzhelden en met aandacht voor de door Meutgeert als befaamde bandleider gearrangeerde titels.

Met als thema Back to the Future heeft deze big band een bezetting met een aantal zeer gemotiveerde, aanstormende talenten. Tijdens deze 10e Vorstelijke Jazz Avond laat het orkest met de ons zeer gewaardeerde Peter Beets de hoogtepunten van de afgelopen Vorstelijk Jazz Avonden de revue passeren. Wat begon in het theatercafé en de Kleine Zaal is uitgegroeid tot een prachtige Jazz Avond in de Grote Zaal met veel enthousiast publiek.

Oscar Peterson, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Duke Ellington, Count Basie en andere grootheden uit de Swingperiode komen voorbij. Met legendarisch werk van o.a. de Gershwins, Cole Porter en Jerome Kern wordt deze avond, mede door de voortreffelijke vocale kwaliteiten van Mirjam van Dam, een grootse jazzavond!

Playlist: Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra- Live at Bimhuis
Recorded at Bimhuis Amsterdam, 15 oktober 2018
Categories: History

0 Comments

Leave a Reply