Paasmaandag 22 april 2019, 20:15 uur

Concert, gast: Camille Bertault, zang

Kleine Zaal, Concertgebouw, Amsterdam

Info: https://www.concertgebouw.nl/nl/page/40242

Vanavond staat de bigband op het podium met Camille Bertault; ‘Frankrijk’s nieuwe ster aan de jazzhemel.’ De Franse zangeres was in 2015 bezig met haar eerste album, toen ze werd ‘ontdekt’ door dit filmpje, waarin ze haar zelfgeschreven Franse tekst op verbazingwekkende wijze scat over John Coltrane’s Giant Steps. Drie jaar later en twee albums rijker staat ze aan de top van de Franse jazzscene.

Naast stukken van Camille Bertault worden er geselecteerde stukken uit het American Songbook gespeeld met veel ruimte voor improvisatie. Het expressieve ‘scatten’ beheerst Bertault als geen ander en kan geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante en ‘open’ arrangementen van Henk Meutgeert en de solide en uitdagende begeleidingen van Peter Beets.

Camille Bertault

Categories: History

0 Comments

Leave a Reply