Zondag 21 april 2019, 20:15 uur

Concert, special guest: Camille Bertault, zang

Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht

Info: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/peter-beets-the-henk-meutgeert-new-jazz-orchestra-21-04-2019/

Recentelijk debuteerde het gloednieuwe New Jazz Orchestra voor een volle Grote Zaal tijdens het wekelijkse lunchpauzeconcert in TivoliVredenburg. Het 18-koppige orkest met aan het hoofd pianist Peter Beets en bandleider & arrangeur Henk Meutgeert komt in het nieuwe jaar terug met meerdere concerten. Bij elk concert staat een andere solist of thema centraal. De naamgevers van het orkest bekronen hun jarenlange, vruchtbare samenwerking met dit platform voor een nieuwe generatie jazzmusici. Onder leiding van deze twee zeer ervaren leiders staat deze bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, harmonische diepgang, experiment en natuurlijk een flinke dosis swing.

Camille Bertault
Vanavond staat de bigband op het podium met Camille Bertault; ‘Frankrijk’s nieuwe ster aan de jazzhemel.’ De Franse zangeres was in 2015 bezig met haar eerste album, toen ze werd ‘ontdekt’ door dit filmpje, waarin ze haar zelfgeschreven Franse tekst op verbazingwekkende wijze scat over John Coltrane’s Giant Steps. Drie jaar later en twee albums rijker staat ze aan de top van de Franse jazzscene.

Naast stukken van Camille Bertault worden er geselecteerde stukken uit het American Songbook gespeeld met veel ruimte voor improvisatie. Het expressieve ‘scatten’ beheerst Bertault als geen ander en kan geen betere voedingsbodem krijgen dan de transparante en ‘open’ arrangementen van Henk Meutgeert en de solide en uitdagende begeleidingen van Peter Beets.

Camille Bertault

Categories: History

0 Comments

Leave a Reply