22 december 2018

Kerstconcert met zangeres Fay Claassen

Bimhuis, Amsterdam UITVERKOCHT

De mooiste songs voor kerst, en meer, met zangeres Fay Claassen en de nieuwe bigband onder leiding van wereldpianist Peter Beets en jazzmaestro Henk Meutgeert.

Info: https://www.bimhuis.nl/agenda/peter-beets-the-henk-meutgeert-new-jazz-orchestra-fay-claassen/

Bij een goed feest hoort goede muziek en daarvoor zorgt deze nieuwe 18-koppige bigband, met als speciale gast zangeres Fay Claassen. Let It Snow, Santa Claus is Coming to Town en andere kerstsongs worden afgewisseld met passende klassiekers als My Favorite Things en Aan de Amsterdamse grachten, in speciale jazzarrangementen. The New Jazz Orchestra werd opgericht door jazzmaestro Henk Meutgeert en wereldpianist Peter Beets.

Fay Claassen wordt internationaal geroemd om haar sterke vocale persoonlijkeid. Ze werkte samen met o.a. Bob Brookmeyer, Mike Stern en Kenny Wheeler. In het Amerikaanse Scat Omni Book, met uitgeschreven vocale improvisaties, is tussen stukken van Kurt Elling en Sarah Vaughan als enige Europese bijdrage een improvisatie van Fay Claassen opgenomen. ‘Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful’ (Cadence).

Henk Meutgeert staat bekend als een dynamische bandleider en energieke arrangeur, en Peter Beets als een pianist die met zijn geraffineerde swing een heel orkest ‘meeneemt’. Hun jarenlange samenwerking is zeer vruchtbaar gebleken. Dat uitte zich in 2010 toen zij samen een Edison kregen voor Blues for the Date. Dit album, dat in het BIMHUIS werd opgenomen met het Jazz Orchestra of The Concertgebouw, bevat uitsluitend composities van Beets en werd samengesteld, gedirigeerd en gearrangeerd door Meutgeert. Het album werd uitgeroepen tot een van de vijf beste ‘large ensemble albums’ van 2010 door All About Jazz.

Categories: History

0 Comments

Leave a Reply